Военният министър търси заместници

Юлиан Христов 13 март 2013 в 20:34 3508 0

Служебният министър на отбраната Тодор Тагарев. Снимка: БГНЕС
Служебният министър на отбраната Тодор Тагарев. Снимка: БГНЕС

Новият военен министър Тодор Тагарев търси заместник-министри, след като стано ясно, че досегашните двама заместници на Аню Ангелов са депозирали оставките си.

Августина Цветкова и Валентин Радев ще напуснат министерството като до момента не са дали заявка да се включат в политиката, за разлика от Аню Ангелов, който днес заяви, че ще работи основно за ГЕРБ и за предстоящите избори. 

Цветкова, която отговаряше за социалната политика в армията и за политиката във връзка с членството на Република България в НАТО и ЕС, отказа да коментира пред OFFNews какви са амбициите й и с какво ще се занимава.

Тя идва от неправителствения сектор - в периода 1995 – 2006 г. е програмен директор и генерален секретар на Атлантическия клуб в България.

По неофициална информация тя възнамерява да замине за Брюксел, където съпругът й Статул Карабашев работи в пресслужбата на Европейската народна партия (ЕНП).

Преди да стане заместник военен министър Валентин Радев се занимаваше с преподавателска дейност и оглавяваше Института за перспективни изследвания за отбраната и Сдружението на специалистите по боеприпаси в България. Преди парламентарните избори през 2009 година той беше част от експертния екип на ГЕРБ по въпросите на националната сигурност. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews