Жена загина при тежка катастрофа край Варна

08 януари 2013 в 10:48 1408 0

60-годишна жена се хвърли от 7-я етаж. Снимка: БГНЕС, архив
60-годишна жена се хвърли от 7-я етаж. Снимка: БГНЕС, архив

Жена загина при тежка катастрофа край Варна, съобщиха от пресцентъра на МВР. Инцидентът е станал тази сутрин около 7.00 часа на пътя Варна-Езерово.

При сблъсъка между автомобил и автобус има други двама тежко пострадали.

Инцидентът е станал на остър завой, при който шофьорът опитва да избегне дупка. Така той завива рязко и навлиза в  насрещното платно, като се блъска челно в автобус.

В катастрофиралия автомобил са пътували три жени. Едната от тях е загинала на място, другата, която е около 60-годишна, е в тежко състояние, с опасност за живота и е настанена в шокова зала на Спешен център – Варна. Третата пострадала на около 50 години и е без опасност за живота. Тя е настанена в ортопедията.

Заради инцидента пътят служители на МВР, пристигнали на мястото, затвориха пътя.

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 21 тежки катастрофи с 25 ранени. За района на София са станали 246 леки и 8 тежки катастрофи с 9 ранени. 

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия. Пътните настилки в по-голямата част от страната са сухи, на места мокри, а по високите части - заснежени и заледени, като са почистени и обработени. Поради обилен снеговалеж временно се затваря път Шипково – Рибарица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews