Жива верига блокира Областна управа - Варна

Елица Мартинова 01 юли 2013 в 07:47 3368 1

Протест пред Областната управа във Варна. Снимка: Булфото
Протест пред Областната управа във Варна. Снимка: Булфото

Специални мерки за сигурност ще бъдат въведени в графика на Областна управа – Варна в понеделник. Причината за това са протести срещу кабинета „Орешраски“, които са планирани за днес.

Още от миналата седмица служителите на Областна управа са инструктирани да дойдат на работа в понеделник с час и половина по-рано. Вместо в 9 ч., те ще трябва да се явят в 7.30 ч.

Причина за това е планираният протест срещу кабинета „Орешарски“, който се очаква да започне в 8 ч. днес. Демонстрантите са обявили, че ще блокират в жива верига сградата, за да попречат на служителите да стигнат до работните си места.

От администрацията са преценили, че е по-добре да избегнат директни сблъсъци в недоволните граждани.

OFFNews припомня, че повече от месец и половина след избора на кабинета „Орешарски“, правителството все още не е назначило свой областен управител във Варна. Твърде вероятно е екипът на премиера да изчаква резултатите от частичните местни избори, които се проведоха вчера в морската столицата.

След ниската избирателна активност начело с 32% излезе независимият кандидат Христо Бозов, подкрепен от БСП и „Движение България на гражданите“. След него с шест процента по-малко е кандидатът на ГЕРБ Иван Портних.

Двамата ще се състезават на балотаж следващата неделя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews