Боб Аръм: Кубрат Пулев има права, които не могат да бъдат нарушени

OFFNews 07 април 2020 в 08:31 3529 0

Промоутърът Боб Аръм, който представлява отчасти най-добрият ни профибоксьор Кубрат Пулев, заяви, че към този етап не стои на дневен ред организирането на мач между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри.

Аръм представлява и Фюри, който има насрочен мач-реванш с Дионтей Уайлдър. Заради пандемията двубоят между Пулев и Джошуа за титлата в тежката категория на IBF беше отложен.

Мачът между Уайлдър и Фюри е за юли и все още датата му не е променена. От щаба на Джошуа вече говорят за евентуален мач между Фюри и Джошуа вместо тези два мача, тъй като очакват по-сериозен интерес и съответно компенсиране на финансовите загуби, но Аръм охлади тези намерения още в начален етап.

"Всичко е възможно, но Пулев има права. Той подписа вече договор. Уайлдър също има договор. Промоутър като мен, Еди Хърн и Франк Уорън няма никога да нарушат подписан договор. Така че, нека не спекулираме какво може да стане, а да спазим правото.

Дали е възможно Пулев и Уайлдър да отстъпят и да дадат възможност за мач Джошуа - Фюри? Всичко е възможно, но е в техни ръце", казва Аръм, който е организирал 2079 боксови шоута в кариерата си.

Самият Фюри заяви, че не мисли за "бокс, Фюри или който и да било" по време на пандемията.

Пулев също не дава индикации, че е склонен да се откаже от мечтата си да стане световен шампион, като дори вече обяви, че половината от хонорара ще бъде дарена за борба с коронавируса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови