Кличко се отказа, Кобрата с шанс за световната титла

OFFNews 03 август 2017 в 11:50 4619 1

Снимка Facebook

Звездата ни в професионалния бокс Кубрат Пулев почти сигурно ще е следващият съперник на световния шампион в тежката категория Антъни Джошуа.

Това стана ясно, след като украинската легенда Владимир Кличко прекрати своята спортна кариера и отказа да излезе за среща реванш срещу Джошуа.

Новината обяви лично Кличко със специално изявление на официалния си сайт. 

Така пръв претендент за пояса на британеца във версията WBA, който победи Кличко в битка за титлата на 29 април на "Уембли" в Лондон, остава българинът Кубрат Пулев.

Ако Джошуа откаже да се бие с Кобрата, то той губи световната титла автоматично. 

Кличко е на 41 години и прави своя дебют сред професионалистите през 1996 година, като преди това стана олимпийски шампион от Атланта 96 при аматьорите. Кличко изигра 69 двубоя на професионалния ринг, от които спечели 64. Последните му два мача обаче приключиха със загуби от Тайсън Фюри и Джошуа.

Евентуална среща между Джошуа и Пулев може да се проведе на 28 октомври в Кардиф, тъй като датата и мястото на двубоя бяха резервирани за реванша на Кличко и Антъни още в началото на месец юли.

Новината за оттеглянето на Кличко разтърси света на бокса. Любопитното е, че сървърите, на които е качен официалния сайт на украинеца не издържаха от огромния брой посещения в първите 20 минути, което изненада и самия Кличко.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво трябва да знаем за коклюша