Мими Христова донесе пореден триумф за българската борба в Рим

OFFNews 14 февруари 2020 в 21:20 7492 0

Мими Христова ни донесе трета титла от европейското първенство по борба в Рим, след като победи във финала при  65-килограмовите с 6:3 точки бившата българска националка Елис Манолова, която сега се състезава за Азербайджан.

Така Христова се присъедини към шампионите ни Едмонд Назарян и Миглена Селишка. За 26-годишната врачанка това е първа титла от Стария континент. На европейското през 2018 година тя спечели сребро, а две години по-рано грабна бронз.

Първата част завърши с леко превъзходство на Христова, а развръзката остана за втората част. В нея двете състезателки, които се познават отлично, тъй като Манолова също е била българска националка, се вкопчиха в оспорвана битка. Двете си размениха няколко събаряния, като в крайна сметка Мими надделя.

Това не бе единственият медал за България днес.

Световната и двукратна европейска шампионка Тайбе Юсеин грабна бронза при 62-килограмовите, след технически туш 12:0 за 3,56 мин над молдовката Марияна Чердивара.

Така националите до момента имат общо 6 отличия, като жените приключиха с 4 - две титли на Мими Христова и Миглена Селишка, сребро на Биляна Дудова и бронз на Тайбе Юсеин. При класиците Назарян взе злато, а Даниел Александров се окичи със сребро.

Утре колекцията от медали може да се увеличи. Георги Вангелов (57 кг) ще се бори в репешажите за бронза в надпреварата при свободняците, а Джемал Али (79) ще излезе директно в малкия финал.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови