Балкан Ботевград ще бута президента Глушков

OFFNews 23 април 2020 в 08:45 4598 0

От Балкан Ботевград обявиха, че ще издигнат собствена кандидатура за поста президент на българската федерация по баскетбол на предстоящото догодина отчетно-изборно събрание.

В момента постът се заема от легендата Георги Глушков, чийто мандат изтича през 2021 година. Балкан ще поиска и свой член в Управителния съвет на БФБ, като включването на такъв може да става именно на въпросните отчетно-изборни събрания, обяви още кметът на Ботевград Иван Гавалюгов. От Балкан не за първи път тръгват срещу Глушков, чиято оставка беше искана и през 2018 година.

"Общото събрание на БФБ избира Управителния съвет на федерацията. То се доминира от хора, живеещи в София. Като казвам доминира, това означава над 50 процента. А това не е добър баланс. Догодина предстои Общо отчетно-изборно събрание на БФБ. От много години Балкан няма представител в Управителния съвет, а е очевидно за всички, че той е един от водещите клубове, с дългогодишни традиции, и е редно да има представител в ръководството на федерацията.

Нещо повече, даже считам, че ние ще номинираме и лице, което да стане президент на БФБ. Към днешна дата мога да заявя, че ще имаме такава кандидатура. Разбира се, това са наши намерения, които могат да се реализират или да не се реализират. Но при всички положения ще предложим най-малкото да имаме член на УС.

Надявам се и другите водещи клубове в България да имат своето адекватно присъствие в УС на БФБ. Защото това решение за начина на прекратяване на шампионата беше силно повлияно от отбора, който освен определено лоби има дори двама представители в Управителния съвет.

Ботевград е най-баскетболният град, очакванията са винаги да вървим нагоре. Имахме трудно начало на сезона, след направените корекции продължихме доста успешно. Шансовете ни да защитим титлата бяха изключително сериозни. Федерацията взе нелогично решение. Затова зададохме и въпроси, с които да помогнем да се вземе логично и относително справедливо решение. Ние не държим да сме служебни шампиони, но искаме резултатите да са зачетени, като крайно класиране. За пореден път федерацията се повлия от егото и амбициите на един клуб и взеха глупаво решение, от което да ги е срам. След като признаваш резултатите, трябва да има и класиране, без медалисти.

И през новата година ще се борим за титлата и за пробив в турнирите. Към днешна дата нямаме данни за редуция на бюджета", каза Гавалюгов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови