Оперираха Александър Везенков

OFFnews 07 август 2019 в 11:00 2348 0

Александър Везенков е претърпял лека операция на лявото рамо, съобщава fosonline.gr. Травмата притесняваше национала на България през целя изминал сезон. Това е причината той да пропусне старта на подготовката на Олимпиакос, която започва на 22 август в Мецово, където ще мине първата фаза от тренировките на наставника Дейвид Блат.

На този етап не е ясно кога Везенков ще може да се присъедини към подготовката на съотборниците си, които ще изиграят 9 контроли през лятото.

За 24-годишното крило това ще е втори сезон с екипа на гръцкия тим. През предстоящата кампания обаче се очаква той да има доста повече отговорности в отбора и затова е важно да бъде напълно здрав и готов за игра. Както е известно, Везенков бе обявен за MVP в първенството на Гърция през 2015 година, когато носеше екипа на Арис.

Припомняме, че отборът на Олимпикос бе изваден от елита и пратен във Втора дивизия на Гърция, след като не излезе в първия си мач от плейофите миналия сезон срещу големия враг Панатинайкос заради оплаквания от съдийството. Това бе трета служебна загуба за червено-белите, след която последва и тежкото наказание с изваждане от първенството.

От Олимпиакос обявиха, че смятат да играят във Втора лига с отбор, съставен изцяло от юноши. Първият отбор на Дейвид Блат с всички звезди в него, ще играе единствено в Евролигата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews