7 гола: Франция изхвърли Аржентина и може би пенсионира Меси от националния (видео)

OFFNews 30 юни 2018 в 18:55 7344 0

Истински футоблен спектакъл! Франция победи Аржентина с 4:3 в атрактивен двубой от 1/8-финалите на световното първенство, изпълнен с много драма и обрати.

В герой за футболистите на селекционера Дидие Дешан се превърна младият Килиан Мбапе, който освен, че реализира две попадения, спечели и дузпа, оползотворена от Антоан Гризман. Към тази звездна групичка се намести и бранителят Бенжамен Павар, вкарал може би и гола на турнира.

Южноамериканците започнаха агресивно първите минути, но Антоан Гризман даде преднина на "петлите", а "гаучосите" направиха пълен обрат с феноменален гол на Анхел Ди Мария и друг с малко късмет на Габриел Меркадо при удар на Лионел Меси.

Играчите на Дешан обаче съкрушиха със съперника със страхотен гол на Бенжамен Павар и две попадения на Килиан Мбапе. В добавеното време влезлият като резерва Серхио Агуеро само оформи крайния резултат след асистенция на Меси.

"Гаучосите" успяха да организират една последна атака, която можеше да доведе срещата до тотална драма и продължения, но нападението му не доведе до желания резултат.

Така Франция вече очаква триумфиралият измежду Уругвай и Португалия, които играят тази вечер от 21:00 часа. Оформилият се 1/4-финал пък е насрочен за 6 юли и ще се проведе на стадиона в Нижни Новгород.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки