Атлетико Насионал изпрати загиналите си съперници с пълен стадион и бели гълъби

OFFNEWS 01 декември 2016 в 10:32 13502 0

Феновете на колумбийския Атлетко Насионал изпълниха до краен предел 50-хилядния си стадион „Атанасио Хирадод” в Меделин, за да окажат последна почест на загиналите си съперници от бразилския Чапекоензе.

Стадионът бе пълен за началния час на първия финален мач за Южноамериканската купа и дикторът на стадиона изчете всички имена на загиналите футболисти, треньори и ръководители на бразилския тим. След това публиката започна да скандира „Вамос, Вамос, Чапе”, а деца от школата на клуба пуснаха бели балони.

Над 100 000 души се събраха на булевардите около стадиона и видеостени гледаха церемонията от "Атанасио Хирадод". „Никога няма да ви забравим, Шампиони”, пееха феновете на Атлетико Насионал, а след това от центъра на терена към небето полетяха десетки бели гълъби.

Припомняме ви, че от ръководството на колумбийския Атлетко Насионал предложиха на Южноамериканската футболна конфедерация да обяви за победител в турнира за Южноамериканската купа бразилския Чапекоензе.

Самолет на авиокомпания „Ламия“, пътуващ от Боливия за Колумбия се разби във вторник край Меделин. Сред пътниците в самолета бяха и футболистите на бразилския Чапекоензе, които пътуваха за участие във финала за Южноамериканската купа срещу Атлетико Насионал.


Posveta1 by goloviliga

По същото време сърцераздирателна церемония имаше и на стадиона на Чапекоензе "Арена Конда" в южния бразилски град Чапеко. Там се бяха събрали играчите, които не са пътували до Колумбия, както и близките на загиналите. Повече от 25 000 души по трибуните не спряха да плачат, да пеят и да ги аплодират.

#ForçaChape

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки