Един от капитаните на ЦСКА напуска клуба

OFFNews 08 май 2020 в 09:50 1814 0

Халфът на ЦСКА Рубен Пинто напуска клуба след края на сезона. "Договорът ми приключва през юни, след което ще мисля за бъдещето", заяви Пинто пред вестник "Рекорд".

"Не си затварям вратата пред завръщане в Португалия. Обичам страната и първенството е много добро. Предимството на чужбина е, че там получавам повече пари. Това, което взимам в България, малко португалски клубове могат да ми плащат.

Все пак съм на 28 години, не съм стар и съм готов да опитам нещо ново. Знам, че през годините е имало оферти за мен. ЦСКА искаше да си върне инвестицията. Доколкото знам, те ме купиха за 300 000 евро от Беленензеш и са искали двойно и тройно за мен. Никога не съм бил срещу ръководството, имам договор и винаги съм уважавал решението на клуба.

Аз съм третият чужденец с най-много мачове за клуба. Бях избран и за един от капитаните на отбора, като гласуването беше сред играчите. Знам малко български и бях единственият, който можеше да говори с всички групи - местни играчи, бразилци, испанци и други, които говорят английски.

Не е обичайно чужденец да е капитан, но за мен не бе новост да нося лентата. Бях капитан на Бенфика от децата до дубъла. Разбирам се добре с всички, мразя интригите и винаги защитавам отбора", заяви Пинто.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови