Етър спаси лиценза за професионален футбол

OFFNews 19 май 2020 в 08:16 4145 0

Отборът от Първа лига Eтър Велико Търново е спасил професионалния си лиценз. "Болярите" са направили нужните плащания, за да може и догодина да играят в Първа или Втора професионална лига.

Задълженията на търновци бяха от порядъка на 40 хил. лева, припомня "Тема Спорт". Сумата бе потвърдена от собственика на виолетовите Георги Камарашев. Той обеща, че всичко ще бъде изчистено и две седмици по-късно това е факт.

Основният дълг е бил към Арда и към бившия треньор на тима Росен Кирилов. На кърджалийци Етър е дължал пари за наема на нападателя Ивайло Димитров. Според запознати сумата е 12 хил. лева. На Кирилов пък е дължана неустойка при прекратяването на договора му. Заради слаби резултати наставникът бе заменен от Петко Петков.

Въпреки че плащанията са направени след срока - 30 април, Арда и Кирилов са изпратили необходимите бележки до Лицензионната комисия на БФС, че нямат претенции и всичко към тях е изчистено.

Така е процедирано и с други по-дребни кредитори, за да може клубът да получи професионален лиценз. По този начин Етър ще продължи да бъде част от елита и през следващия сезон, ако запази мястото си при доиграването на кампанията. Треньорът Петко Петков обаче обяви, че не се притеснява, че тимът може да изпадне.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови