Георги Попов: Вече не съм собственик на Левски, премиерът да прехвърли акциите на ветераните

OFFNews 16 май 2020 в 12:20 3326 0

Бизнесменът Георги Попов заяви в телефонно интервю за бТВ, че вече не е собственик на Левски. Попов, който от края на януари живее в Дубай, където отиде след предявени обвинения за закононарушения от българската прокуратура, джироса притежаваните от него почти 87 процента от акциите на клуба на премиера на България Бойко Борисов, който обаче отказа да ги приеме на 13 май и в момента те са в касата на клуба на "Герена".

"В момента не съм собственик на Левски. Ако имам възможност да избегна клуба да фалира, ще го направя. Не желая да ми бъдат вменявани никакви действия за фалита, унижението и ликвидацията на този клуб. Вложил съм лични средства, а не заеми...", каза Попов.

"Аз съм бившият собственик на Левски. Проведох личен разговор по телефона с г-н Наско Сираков, който изрази желание да поеме акциите от г-н Борисов и със съдействието на Павел Колев да продължат за спасението на любимия ни клуб. Благодаря на феновете на всичко, което направиха за клуба в тази тежка ситуация", допълни той.
Попов не смята, че опита за връчване на джиросаните акции на премиера е бил гавра с клуба.

"Това е трактовката на някои от медиите, които не пожелаха да влязат в проблема. Взехме решението след дълги и тежки размисли, най-вече водени от мисълта за бъдещето на Левски. Не бихме желали по никакъв начин да бъдем тези, които ще го ликвидират. Знаем как се решават всички въпроси.

Г-н Борисов каза, че трябва да се смени неясната собственост на този клуб, въпреки че 87 процента принадлежат на мен, лично...Затова решихме, за да няма спекулации, да прехвърля акциите си на г-н Борисов. От него не се иска нищо. Той може в дадения казус или да откаже акциите, но писмено, или да ги даде на някой друг. Искаме те да бъдат прехвърлени на хората, които милеят за клуба.

Аз него не мога да го съветвам. Апелирам към него да спаси клуба, предавайки акциите на ветераните. Ако ни ги джироса обратно, ние ще ги дадем на ветераните. Просто ще се загуби много време и затова най-простото решение е той да джироса акциите на когото прецени", каза Попов.

"Юридически няма как да ги върнем в клуба, защото той няма как да бъде собственик на себе си. Затова предприехме това действие, на базата на изказванията на г-н Борисов, че е заклет левскар", допълни той.

"Не бягам от отговорност, но как да издържам клуба при блокирани сметки. Левски беше на дъното, в момента, в който застанах с лицето си пред феновете, на 9 март миналата година, мисля, че беше. Левски имаше 32 милиона лева дългове", каза още Попов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови