И в английската Висша лига подновяват тренировки

OFFNews 18 май 2020 в 20:18 4545 0

Отборите от английската Висша лига единодушно гласуваха да подновят тренировки с малки групи футболисти на клубните си бази от утре, 19 май.

Днес се проведе среща между всички 20 клуба от елита на Англия и след консултации със здравни експерти и представители на ръководството на Лигата, единодушно бе взето решението от вторник да се подновят тренировките.

Към момента ще са позволени заниманията единствено на малки групи от играчи, като правилата за социална дистанция продължават да важат и контактът между футболистите е забранен. Всички клубове ще приемат още редица мерки, които да намалят до минимум риска от заразяването с коронавирус.

Всички тренировъчни материали, включително топките ще бъдат редовно дезинфекцирани, играчите ще идват в базите облечени в тренировъчното си облекло, за да не ползват съблекалните, всеки футболист ще има отделено паркомясто, което ще бъде раздалечено на три паркоместа от следващата кола, а тренировъчните групи ще бъдат от максимум пет футболисти, като различните групи ще пристигат по различно време според предварително изготвен график.

Клубовете се надяват след няколко седмици да могат да подновят пълноценни тренировки, като към момента Висшата лига се цели в рестарт на сезона в средата на юни.

Днес тренировки на малки групи подновиха и отборите в испанската Ла Лига, като там също се надяват да подновят кампанията на 12 юни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови