Испанец от Арсенал се оплака от хомофобия

OFFNews 08 септември 2018 в 14:13 2373 0

Испанският защитник на лондонския Арсенал Ектор Бейерин се оплака от отношението на феновете на Острова към него. Роденият в Барселона през 1995 година десен бек е станал обект на хомофобски атаки, след като е решил да си пусне дълга коса.

"Някои възгласи от трибуните са доста оскърбителни. Хората ме наричат лесбийка заради дългата коса. Свикнал съм да не обръщам внимание на хейтърите, но все пак такива неща влияят, започваш да се съмняваш кой си", споделя Бейерин пред "Таймс".

Според него коренът на проблема е в това, че зрителите си позволяват да мислят, че знаят по-добре как трябва да изглежда и да се държи един футболист. В момента в който даден играч реши да е различен и започват атаките срещу него.

"Хората трябва да изразяват себи си чрез външния си вид, това е щастието. Заради натиска от страна на трибуните обаче не смятам, че скоро в Премиър лийг някой открито ще си признае, че е гей. Феновете също носят вина, защото не са готови за такова признание", споделя Бейерин.

Преди време той изтри профила си в Туитър, защото получаваше много обидни съобщения. По-късно го възстанови, за да е в крак с новините.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки