Катар дарил 1,6 милиона паунда на 10-годишната дъщеря на шеф във ФИФА

OFFNews 27 юни 2017 в 15:51 9676 0

Снимка AP

Правителството на Катар е "дарило" 1,6 милиона английски лири на 10-годишната дъщеря на голям шеф във ФИФА. Това се казва в документ от разследването как азиатската държава взе домакинството на Мондиал 2022.

Немският вестник Билд публикува откъси от проучването на Михаел Гарсия, който напусна независимата разследваща комисия на ФИФА. Смелчагата обвини тогава колегите си, че са пуснали орязана версия.

ФИФА отказа да публикува оригинала на разследването за успешните кампании на Русия и Катар съответно за Световните първенства през 2018 и 2022 година. Но документите някак си са попаднали в германския таблоид.

В доклада се твърди още, че директори във ФИФА са пътували за частно парти в РИО със самолет, нает от футболната асоциация на Катар. Това е станало точно преди гласуването за домакинството на двата шампионата.

Докладът на Гарсия е от 430 страници, но беше събран в 42 страници от немския съдия Ханс-Йоаким Екерт, който оневини тотално Русия и Катар в купуване на изборите. 

Тогава Гарсия отнесе доста критики, но той не се примири и заяви, че работата му е била омаскарена от немските власти. Явно е дочакал сладкото отмъщение! Кой ли е дал доклада на Билд?

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков