Красен Кралев коментира грешките на съдиите

OFFNews 07 ноември 2018 в 16:08 1450 0

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев коментира темата за фуболното съдийство след тегленето на жребия за Купата на България, на който участва. Конкретният повод станаха обвиненията между Левски и Черно море, след отпадането на "сините" за Купата на България.

"Полемики за съдийството имаше и за предишните мачове между Черно море и Левски, но в другата посока. Не бива да се спекулира с тази тема. Съдиите грешат, но аз не вярвам да е било тенденциозно, нито в полза на Левски за предните мачове, нито в полза на Черно море за последния.

Грешки се допускат, но се надявам този път да няма такива. Има много мачове, които протичат безпроблемно, въпреки че в тях има голям заряд, битка, спорни положения. Надявам се предстоящият да е един от тях.

Не бих се ангажирал с твърдения, че в срещите между двата отбора през последните 5-6 месеца е имало тенденция в съдийството“, допълни министърът. Красен Кралев отговори и на журналистически въпрос за публичните нападки между ръководителите на водещите ни клубове.

От повече от 20 години съм близо до футбола и такива винаги е имало. Това не е новина. Хубаво е обаче да внимават какво говорят, защото да хвърляш така в пространството някакви тези и обвинения, които не са доказани, прилича по-скоро на запалянковщина, отколкото на професионализъм.

А тези хора все пак са собственици на клубове, президенти, изпълнителни директори и това нещо влияе. Влияе на съдиите, на журналистите, на феновете. Едно е да отиваш на мач предубеден, че еди-кой си съдия имал някаква обремененост и история в мачовете с някой от отборите, друго е да знаеш, че дори да бъркат съдиите, няма тенденция“, заяви Кралев. Спортният министър подчерта, че грешки се случват и в Шампионската лига, на Европейски и Световни първенства.

„Там никой не говори за тенденция, а тук сами си го правим, сами хората във футбола започват да говорят за тенденции, да обвиняват съдиите, които се притесняват и бъркат. Да, отсъжданията на реферите не са на висота тази година, но грешки се допускат и в другите големи първенства“, каза Кралев.

Министърът заяви, че с него не са водени разговори относно твърденията на Председателя на Съдийската комисия на БФС Йордан Сталев, че от началото на сезона четирима съдии са подали сигнал за заплахи от хора, свързани с определени клубове. Той обаче подчерта, че е готов да съдейства при защита правата на реферите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки