Левски постигна емблематичния си обрат в чест на Гунди (видео)

Донислав Донев 04 май 2018 в 21:50 4707 0

Навръх 75-ата годишнина от рождението на Георги Аспарухов-Гунди, Левски направи емблематичния си обрат от 0:2 и победи Ботев Пловдив с 3:2 в двубой от 33-ия кръг на Първа лига.

Точни за "сините" бяха Ривалдиньо от дузпа и Паулиньо, който се включи отлично през воторото полувреме и се разписа на два пъти във вратата на пловдивчани. За гостите вкараха Жоао Пауло и Стивън Петков.

Левскарите играха с огромна част от резервния си състав, като основната цел на треньора Делио Роси бе да запази титулярите за финала за Купата на България на 9 май срещу Славия.

Голяма част от бившите съотборници на Гунди - Кирил Ивков, Динко Дерменджиев, Иван Вуцов, Добромир Жечев присъстваха на "Герена" и станаха свидетели на обрата. След последния съдийски сигнал пък имаше пищна заря.

С успеха "сините" се бетонираха на 3-тото място в класирането, докато Ботев пропусна шанс да се бори за участие в Лига Европа през следващия сезон. Освен това пловдивчани отново не успяха да сложат край на прокобата си на "Герена", където записаха 20-та поредна загуба.

В другия двубой днес Локомотив Пловдив победи Славия с 3:1 и взе комфортен аванс преди реванша на 13 май в София. "Черно-белите" допуснаха ранен гол, но бързо изравниха. След почивката доминираха изцяло и с два прекрасни гола на Анте Аралица и Веселин Марчев постигнаха победа с разлика.

Славия все пак вкара едно попадение на чужд терен, с което съхрани шансовете си за баража за Лига Европа. През второто полувреме "белите" видимо мислеха повече за финала за Купата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков