Левски се добра до Лига Европа след минимален успех над Етър

Божигол герой за "сините"

OFFNews 28 май 2019 в 21:53 2025 0

Левски стигна до минимална и трудна победа с 1:0 над Етър Велико Търново в баража за Лига Европа и си осигури участие в турнира през следващия сезон.

Единственото попадение в срещата на стадион "Георги Аспарухов" бе дело на вездесъщия Валери Божинов (72'), който се разписа секунди след като се появи в игра. Мачът в София беше изключително скучен и се оживи чак след попадението на нападателя.

Бившият играч на Ювентус и Манчестър Сити с първото си докосване даде аванс на столичани. Станислав Иванов изведе Живко Миланов на дясното крило, който центрира добре, а Божинов от няколко метра матира вратаря на Етър Христо Иванов с глава. Попадението е негово четвърто през тази пролет за "сините", както и общо 11-то за сезона.

Така Левски стана четвъртият роден участник в евротурнирите през лятото. 26-кратните шампиони се присъединяват към четата на Лудогорец, ЦСКА и Локомотив Пловдив.

"Сините" вече могат да се похвалят с хеттрик, след като за трета поредна година се класираха за Лига Европа след бараж. Това пък беше последна среща за Красимир Балъков начело на "болярите", тъй като поема националния отбор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови