Ливърпул с впечатляваща серия във Висшата лига

Юнайтед продължава да гони антирекордите

OFFNews 17 декември 2018 в 11:37 1554 0

Ливърпул демонстрира сериозен прогрес през настоящата кампания и победата над Манчестър Юнайтед с 3:1 бе поредното доказателство за това.

Мърсисайдци са без поражение в продължение на 17 кръга в английската Висша лига, а ако се добави и последният двубой от миналия сезон, тези 18 срещи без поражение са най-дългата серия за "червените" от 28 години насам.

Между март и ноември 1990-а Ливърпул регистрира 23 срещи без поражение, като и сега естествено тимът ще се опита да остане без загуба възможно най-дълго време.

В сравнение с миналата кампания по това време подобрението е повече от сериозно, тъй като активът е с 14 точки повече, отколкото тогава.

Освен това мениджърът Юрген Клоп вече може да се похвали, че има победа срещу всичките 26 тима срещу които е водил мърсисайдци в първенството, след като до момента така и не можеше да се зарадва на успех срещу "червените дяволи".

В Юнайтед пък сякаш кризата се задълбочава, но въпреки това Жозе Моуриньо защити бурно играчите си и бе категоричен, че не е загубил съблекалнята и футболистите все още играят за него.

"Червените дяволи" записаха най-слабото си постижение след 17 кръга във Висшата лига. След мача логично португалецът бе запитан дали счита, че все още има подкрепа от играчите на тима, което го ядоса.

"Какво искате да кажете? Смятате, че футболистите са недобросъвестни? Ако ме питате това, аз съм категоричен, че те се раздават максимално всеки ден, както трябва да прави един играч във всеки един мач. Тук няма значение мениджъра.

Убеден съм, че в този мач тези, които бяха на терена, направиха всичко по силите си. Противното би означавало неуважение към клуба и неговите фенове.

Ливърпул бе просто по-добрият тим. Не успяхме да отговорим на тяхната агресия, енергия и физическа мощ. Добавяйки и техниката им ни надиграха. Въпреки това бяхме в мача да последно и в края имахме своите положения. Най-големите ни проблеми бяха в първите 20 минути.

Естествено, че не можем да станем шампиони, но все още може да приключим в Топ 4. Няма обаче да е лесно. Със сигурност ще бъдем в топ 6. Сега целта е да стигнем до петата позиция и след това ако можем да погледнем и по-нагоре", каза Моуриньо.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови