Мексиканският тим подкрепи Маркес, обвинен в пране на пари

OFFNews 11 август 2017 в 15:38 1077 1

Мексиканският национален отбор и клубният тим Атлас подкрепиха защитника Рафаел Маркес, но също така се разграничиха от ситуацията около повдигнатото обвинение срещу играча за връзка с наркотрафиканти.

Атлас определи защитника като "човек за пример" и пожела късмет на него и неговото семейство. Освен това, от клуба се надяват "скоро да бъде намерено решение на проблема и капитанът да се завърне в своя тим".

Маркес не тренира с отбора втори пореден ден. Представители на националия отбор пък обявиха, че вярват, че "Маркес ще изчисти името си пред властите".

Вчера се появи информация, че бившият футболист на Барселона Рафаел Маркес е служил за "параван" при прането на пари на наркотрафиканта Раул Флорес Ернандес.

Маркес е част от група от 21 човека, които са били в тесни връзки с престъпника и са му помагали в нелегалните сделки. За престъплението са заподозрени и 42 юридически лица.

В обвинението се казва, че защитникът е бил наясно с престъпната дейност на Ернандес и въпреки това е помагал, като негов "параван" при прането на пари.

Футболистът, който печели Шампионска лига с "Барселона" два пъти в своята кариера (2006, 2009 г.), вече получи забрана да посещава САЩ, а всичките му сметки там бяха замразени.

38-годишният футболист е част от мексиканския национален отбор от 1997 г. насам, като има 19 гола в 143 мача. На клубно ниво той е играл в Барселона, с който печели 2 титли в Шампионската лига и 4 пъти първенството на Испания, както и в Монако, печелейки купа и титла на Франция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews