Милан привлече новия Лука Модрич

OFF News 28 юни 2018 в 14:22 2279 0

Въпреки трусовете в Милан след изваждането на отбора от евротурнирите , “росонеритие ” привлякоха хърватския талант Ален Халилович .

Тази сутрин се очаква роденият през 1996 година атакуващ полузащитник да премине медицинските си тестове в гранда от Милано. Спортният директор на “росонерите” Масимилиано Мирабели е постигнал договорка с агента на футболиста Фали Рамадани за тригодишен договор. Предполагамета трансферна сума е около 3 млн. евро.

Халилович бе обявен за един от най-обещаващите хърватски футболисти през последните години, смятан още в юношеските си години за наследник на Лука Модрич. Още повече, че и двамата са далматинци – Модрич е от Задар, а Халилович от Дубровник. В Италия Ален ще играе против третия „престолонаследник” на хърватския номер 10 - Анте Чорич. Това лято 21-годишният плеймейкър на Динамо (Загреб) бе продаден на Рома за 5 млн. евро.

Халилович е продукт на школата на Динамо (Загреб), в който става най-младият голмайствор в Първа хърватска ногометна лига, а освен това е най-младият дебютант в националния отбор на родината си. През 2014 г. направи шумен трансфер в отбора на Барселона преди да е навършил 18 години. Немският Хамбургер ШФ откупува правата му през 2016 г., а за тима изиграва 6 срещи, след което е преотстъпен на Лас Палмас . За испанския клуб записва 38 срещи, в които реализира 2 попадения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews