Мутко вече няма да отговаря и за световното

OFFNews 27 декември 2017 в 15:48 2665 0

Изпадналият в немилост пред международните спортни организации руски вицепремиер Виталий Мутко оваканти още един пост в рамките на само седмица.

След като се оттегли от поста президент на футболната федерация, Мутко вече не е и председател на организационния комитет на Мондиал 2018, който ще се проведе в Русия. Функциите му ще поеме сегашният генерален директор на организационния комитет Алексей Сорокин.

"Аз ще се съсредоточа върху работата си в правителството. Сорокин ще представлява Русия и във ФИФА. Работата е много, но съм сигурен, че всичко ще бъде свършено в срок и на 30 май ще предадем всички документи във ФИФА", коментира Мутко пред Р-Спорт.

Политикът е персона нон грата за олимпийското движение и получи забрана да посещава игрите в Пьончан във всякакво качество заради ролята му в страхотния скандал, показал системната употреба на допинг в руския спорт преди и по време на игрите в Сочи 2014.

Във ФИФА също не бяха във възторг от работата с Мутко и след решението на МОК прекратиха всякаква комуникация с него. Именно това е и причината за скоростното освобождаване на постове от Мутко, който минава за най-близкият сътрудник на президента Владимир Путин по въпросите на спорта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки