Падна първата оставка в БФС

OFFNews 23 ноември 2023 в 21:35 13660 2

Йордан Петков

Снимка БФС

В БФС има хора с достойнство

В Българския футболен съюз падна първа оставка. Тя обаче не е на президента на централата Борислав Михайлов, каквото е желанието на българското общество, както показаха масовите протести срещу него.

Оставката хвърли Йордан Петков, който напусна поста селекционер на юношеския национален отбор на България по футбол до 19 години след неуспешното представяне в квалификациите за Евро 2024, съобщиха от Българския футболен съюз (БФС). Капката е била загубата от Андора в последния му мач начело на тима.

Неговият наследник ще бъде определен от Изпълнителният комитет на БФС.

Петков застана начело на България U19 през август 2023-а, като преди това бе селекционер на българския национален състав до 17 години, с който постигна сериозен успех, класирайки го за финалите на миналогодишното Европейско първенство в Израел.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

400

2

демотиватор

23.11 2023 в 22:57

А чистачката подала ли е и тя оставка ?! (ジ)

12078

1

edin slep

23.11 2023 в 22:05

Това е талантлив треньор, много важно че са загубили от Андора. При момчетата до 17 години имаме шанс, защото все още са момчета. При тези до 19 години, на запад вече са често в мъжките състави на големи отбори, а нашите сигурно ритат в най-добрия случай в дублиращи отбори или Б група.

Нищо чудно, като знаем каво движи БФС - мачът да е бил продаден на букитата, някой е направил колосални пари от него - загуба от Андора е немислима, следователно много заложили са загубили залозите си.
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков