Полиция стегна Стокхолм заради атентата в Манчестър

Юнайтед настоява пред УЕФА да излезе с черни ленти утре вечер

ОFFNews 23 май 2017 в 12:22 1914 0

Снимка PA

Полицейски сили стегнаха обръчи по улиците на Стокхолм заради атентата в Манчестър. Утре вечер шведската столица приема финала в Лига Европа между Юнайтед и Аякс. Ще се изсипят хиляди англичани и холандци, властите се страхуват от опити за нов атентат.

УЕФА беше категорична, че финалът ще се играе, макар че касапницата удари точно града на един от участниците. Представители на Манчестър Юнайтед влязоха в контакт с евроцентралата. Те поискаха футболистите да излязат с черни ленти, а срещата да започне с минути мълчание.

Шведите също си изпатиха вече от тероризма и имат опит, макар и горчив. От вчера над града летят хеликоптери. Въоръжени с автомати полицаи патрулират по улиците.

Феновете ще бъдат допускани на стадиона само с паспорт или лична карта плюс билет. Англичаните бяха предупредени от консулството да внимават доста при  традиционните купони преди мача. Струпването на хиляди подпийнали хора е добре дошло за терористите.

Феновете на Ман Юнайтед са предупредени, че ще бъдат връщани, ако имат само билет. При загубени документи могат да извадят бързо временни такива в консулския отзел в Стокхолм.

Отборът на Жозе Моуриньо пътува за срещата този следобед и ще се върне веднага след края. Чартърът със съпругите и роднините потегля чак утре и ще остане на практика едва няколко часа на шведска земя.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки