Представиха Лионел Меси като играч на Пари Сен Жермен

OFFNews 11 август 2021 в 13:40 2922 0

34-годишният аржентински футболен маестро Лионел Меси беше представен официално като играч на френския Пари Сен Жермен. Меси напусна Барселона след изтичането на своя договор и невъзможността заради финансовите ограничения на испанската Ла Лига да сключи нов. Така в рамките на седмица се стигна до привличането му в ПСЖ.

Меси даде първата си пресконференция на “Парк де Пренс”, като с него бяха съпругата му Антонела Рокуцо, децата им, президента на френския клуб Насер Ал Келаифи, както и от генералният мениджър и маркетингов директор на парижани Жан-Клод Блан.

"Много съм щастлив и горд да представя Лионел Меси в ПСЖ. Това е невероятен ден, исторически. За клуба, но и за целия свят. Това е фантастично. Всеки познава Меси. Това е единственият футболист в света, който е печелил 6 пъти "Златната топка". Той прави футбола магичен, великолепен. Освен това е победител. Това е изключително вълнуващ момент за фенонете ни по цял свят", така започна обръщението на Ал Келайфи, докато в същото време огромна опашка от фенове се беше извила пред феншопа на ПСЖ, които бяха нетърпеливи да си купят фланелка с името на Меси и №30 на гърба.

"Когато пристигнахме преди 10 години, хората се питаха какво ще направим. Сега сме много горди от постиженията си и от това, докъде стигнахме. Искам да благодаря на Лео, на баща му, на съпругата му, че направиха това възможно. Няма да забравя Леонардо, който свърши страхотна работа, на Жан-Клод, на всички.

Сигурен съм, че Лео ще ни донесе много трофеи. Вече имаме голям отбор с голям треньор. Добре дошъл в семейството на Пари Сен Жермен", приветства го президентът.

"Много съм щастлив. Всеки знае колко трудна бе раздялата ми с Барселона. Въпреки че току-що пристигнах, съм изпълнен с ентусиазъм. Вече нямам търпение да тренирам, да се видя с щаба и със съотборниците ми", бяха първите думи на Меси.

"Мерси на парижани, това и истинска лудост. Ако липсваше нещо, за да бъда щастлив, вече го имам и това посрещане е черешката върху тортата. Надявам се, че ще имаме много хубави моменти заедно, за да осъществим целите на клуба. В ПСЖ има страхотни футболисти на всеки пост. Привлякоха се и велики футболисти, които още повече ще засилят тима. Ще играя с най-добрите футболисти в света и това е красиво", каза още аржентинеца, който си пожела да вдигне още веднъж трофея от Шампионската лига.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков