Премиерът Бойко Борисов отказа да получи акциите на Левски

OFFNews 13 май 2020 в 09:49 9237 2

Премиерът Бойко Борисов отказа да приеме акциите на ПФК Левски, обявиха ръководителят на правителствената пресслужба Севделина Арнаудова и спортният министър Красен Кралев.

Те говориха на входа на Министерски съвет, където ги чакаше журналистът Сашо Диков с клубните документи. Той е получил пакета акции тази сутрин от куриер, след като бяха изпратени от Дубай от бизнесмена Васил Божков.

"Не мога да ги предам, защото г-н Борисов отказва да ги приеме. Той смята, че това е несериозно. Аз отказвам да бъда куриер от Вас към премиера. Начинът, по който това нещо случва, е обиден и унизителен", отговори Арнаудова на призива на Диков акциите да бъдат входирани и предадени на премиера Бойко Борисов.

"За да има прехвърляне на акциите, трябва да има желание и от двете страни. Освен това, премиерът на България няма как да бъде собственик на който и да е клуб. Най-правилно е те да отидат в ръцете на привържениците. Те показаха, че са огромна сила и няма да допуснат фалит на клуба. Трябва тези акции да бъдат в техни ръце, след което ще търсим начин да се помогне.

Левски винаги е имал много рекламодатели. Винаги е имало компании, желаещи да помогнат. Надявам се, че те ще бъдат по-активни в желанието си, след като този казус се изчисти", добави спортният министър Красен Кралев.

Той коментира и присъствието на бившия футболист Христо Йовов в ръководството на Българския спортен тотализатор. От движението на акциите на Левски стана ясно, че именно той е бил собственик на клуба преди Васил Божков.

"В ръководството на тотото винаги е имало спортисти, защото да няма и футболисти. Това беше мое решение", каза Кралев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17156

2

aviatora

13.05 2020 в 10:45

Мутрата в пандиза!!!

3810

1

Пенчо бре

13.05 2020 в 10:39

Ама Божков имал чувство за хумор! Жалко, че унищожават "Левски". Борисов няма ли да се изкуши да поеме по пътя на друг с Б - Берлускони. Освен "Милан" се сещам и за конгата на "огнения" , според вдовицата на друга мутра, италианец с артистични танцьорки!