Сашо Диков донесе акциите на Левски в Министерски съвет

OFFNews 13 май 2020 в 09:06 6291 2

Популярният журналист Сашо Диков се оказа човекът, който трябва да предаде акциите на Левски на новия собственик - премиерът Бойко Борисов.

По-рано днес вече бившият финансов благодетел Васил Божков прехвърли ценните книжа на министър-председателя, като поднесе изненада. Очакванията бяха да бъдат прехвърлени на баскетболния треньор Константин Папазов.

"Взех акциите пред "Александър Невски". Вчера след 13 часа ми се обади Васил Божков и ме попита дали имам нещо против да предам акциите на Бойко Борисов.

Патриот съм и нямам против. Затова идвам сега тук и ще се опитам да ги предам по каналния ред. Звъннах на шефката на пресцентъра Севделина Арнаудова и сега чакам да ме приемат", сподели Сашо Диков пред медиите, докато стоеше пред вратата на Министерски съвет.

"Премиерът постави условие да се помогне на Левски при ясен собственик. Ето, сега вече има такъв. Убеден съм, че господин Борисов умее да реагира в такива ситуации. Има елемент на изненада и сензация, но все пак той е човекът, от когото зависят нещата в държавата. Божков изпълни условието - даде акциите. Цветомир Найденов каза, че Божков ще излъже Константин Папазов и няма да му ги даде, но ето - тук са. Не мога да отговоря защо аз съм в ролята на куриер, това може да отговори само Васил Божков", каза още Сашо Диков.

От разпространените документи се вижда, че собственик на акциите преди Васил Божков е бил бившия футболист на Левски и активист на ГЕРБ Христо Йовов. Той в момента е в ръководството на БСТ. Самият Божков прехвърля акциите на доверения си човек Георги Попов, който именно е подписал джирото на 8 май, с което ги прехвърля на Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12182

2

sawall

13.05 2020 в 12:26

"Популярният журналист Сашо Диков" - популярен може би не е точната дума...

"Патриот съм и нямам против." - Какво общо има патриотизма с това да разнасяш куфарчета в услуга на олигарси не е ясно. Да не говорим за това какви патриоти са хората, които шумно обясняват, че са патриоти.

"но все пак [Борисов"> е човекът, от когото зависят нещата в държавата." - тука е прав: трагедията е там, че премиерът е самодържец, а законите на държавата са за негово удобство ако му потрябват (ако пречат се игнорират спокойно, нали гоавният прокурор е с нас).

705

1

order

13.05 2020 в 09:43

Започна се..... Черепа си прави гаргарас с БАРБАС ГАНЬОС!!!!!