Серхио Агуеро обяви край на футболната си кариера

OFFNews 15 декември 2021 в 17:33 2021 0

Снимка Getty Images

Аржентинският нападател Серхио Агуеро обяви, че прекратява футболната си кариера поради здравословен проблем.

33-годишният футболист на Барселона се появи на "Ноу Камп" заедно с президента на каталунците Жоан Лапорта и през сълзи обяви решението си. Той каза, че това е бил единственият съвет, който е получил от лекарите, които са го предупредили, че животът му може да бъде в опасност, ако продължи да играе.

"Здравето ми е на първо място. Лекарите ми казаха, че ще бъде най-добре да спра да играя, затова напускам Барселона и прекратявам професионалната си кариера", каза разстроеният футболист, който в края на октомври беше диагностициран със сърдечен проблем. По време на мача с Алавес, завършил 1:1, Агуеро почувства болки в гърдите и остър недостиг на въздух. След това му бяха направени допълнителни изследвания, които доведоха до вземането на това теко за всеки професионалист решение.

В кариерата си Агуеро има 386 гола в 685 мача на клубно ниво за отборите на Индепендиенте, Атлетико Мадрид, Манчестър Сити и Барселона, както и 41 гола в 101 мача за Аржентина. Той е петкратен шампион на Англия, победител в Лига Европа, олимпийски шампион и носител на Копа Америка.

Новината за отказването му предизвика реакция във футболните среди. Своята подкрепа към Агуеро в бъдещите му начинания изразиха сънародника му Лионел Меси, както и Футболист номер 1 на България за 2006 година Мартин Петров, с когото са играли заедно в Атлетико Мадрид.

"За мен беше голямо удоволствие да играя с теб, Кун. Пожелавам ти успех в следващия етап от живота ти", написа Мартин Петров в профила си в социалната мрежа Инстаграм.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови