Славия с нов обрат, този път срещу Ботев Враца

OFFNews 23 февруари 2019 в 16:09 1377 0

Отборът на Славия осъществи втори обрат в рамките на няколко дни. "Белите" надделяха с 3:1 като гост на Ботев Враца и запази шансовете си за класиране в първата шестица. Домакините поведоха чрез Венцислав Керчев в 6-ата минута, а след това пропуснаха още няколко положения за втори гол. "Белите" изравниха чрез Радослав Кирилов в 38-ата минута. След почивката Славия тотално надигра своя съперник голове на Цветелин Чунчуков и Владислав Узунов стигнаха до трите точки.

Домакините можеха да открият резултата още в 48-ата секунда. Домовчийски изпревари Велковски и опита да засече опасно центриране отляво, но не успя. Топката се удари в крака на защитника на гостите и се насочи към вратата на Стергиакис, който обаче внимаваше и изби в корнер.

Шест минути по-късно Ботев все пак стигна до гол. Апостолов центрира от фаул, а Керчев не остави шансове на стража на Славия, пронизвайки го с глава за 1:0.

В началото на втората част играта бе равностойна, а интересните ситуации липсваха поради тежкия терен. Постепенно Славия започна да владее играта и започна да създава положения пред вратата на Ботев. В 60-ата минута Тасевски изведе Ради Кирилов, но бранител на зелените блокира изстрела на Кирилов. Малко по-късно Янис Карабельов опита да изненада стража на домакините след параболичен удар с глава, но топката мина над напречната греда.

Така се стигна и до 78-та минута, в която "белите" успяха да излязат напред в резултата. Димитър Велковски намери непокрития Чунчуков и таранът на Славия с шут от близко разстояние бе безмилостен.

Осем минути по-късно, гостите сложиха точка на спора. Славчо Шоколаров центрира от фаул към непокрития Владислав Узунов, който си спря топката и с диагонален шут я прати в долния ляв ъгъл не остави шансове на Красимир Костов и оформи крайното 3:1.

С този успех Славия се доближи на четири точки от шестото място, където в момента е Черно море, които този кръг приемат лидера Лудогорец.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews