ЦСКА загря за Левски с бой над Славия

OFFNews 10 април 2023 в 00:03 1279 0

ЦСКА

Снимка Официален сайт на ЦСКА

"Червените" си върнаха аванса от 4 точки

Лидерът в класирането ЦСКА върна аванса си от четири точки на върха пред втория Лудогорец след победа с 2:0 при гостуването на Славия в мач от 25-ия кръг на първенството.

"Армейците" стигнаха до успеха на стадион "Александър Шаламанов" с голове през втората част на Мено Кох и Дюкенс Назон след две асистенции на Тобиас Хайнц.

ЦСКА е лидер в класирането с 63 точки, докато Славия остава на седма позиция с 38 точки.

Вратарят Георги Петков започна като титуляр за "белите" и подобри собствения си рекорд за най-възрастен играч в "А" група на 47 години.

Най-интересната ситуация през първата част бе пред вратата на ЦСКА. В 33-а минута топката попадна в мрежата на Густаво Бусато след шут на Галин Иванов, но попадението бе отменено след консултация с ВАР заради засада на Ахмед Ахмедов.

"Армейците" опитаха да променят динамиката след почивката и започнаха да поглеждат по-често към вратата на Георги Петков.

В 56-а минута Дюкенс Назон се откъсна зад бялата защита и прати топката в мрежата, но попадението не бе зачетено заради засада.

В 62-а минута Брадли Де Нойер се озова на добра позиция, но не намери вярното продължение на атаката и топката бе избита в корнер. При изпълнението му Тобиас Хайнц качи топката на главата на защитника Мено Кох, който я прати в мрежата - 1:0 за ЦСКА.

Пет минути по-късно Хайнц бе изведен от дясно и подаде на непокрития Назон, който на празна врата не сгреши - втори гол за ЦСКА и 12-и за нападателя през сезона, с което на практика приключи интригата в срещата.

"Остават ни десет мача до края на шампионата, концентрираме се върху следващия мач, който е дербито с Левски. Съперникът е качествен отбор, играят страхотно и очаквам да стане добър мач. Имаме достатъчно време да се подготвим за тази среща. Станимир Стоилов е голям треньор, но не бих желал да коментирам случващото се в Левски.

Имаме страхотна подкрепа от феновете, но не ми хареса, че чупиха стадиона на Славия", коментира треньорът на ЦСКА Саша Илич.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков