Тити: Оставете ме да бъда луд!

OFFNews 12 май 2020 в 20:46 4498 0

Треньорът на баскетболния Левски Лукойл Константин Папазов изрази сериозен оптимизъм за бъдещето на футболния Левски. Очаква се утре акциите на клуба да му бъдат дадени от финансовия благодетел на клуба Васил Божков, който чрез своя доверен човек Георги Попов държи 86,6% от тях.

"Смятам, че при мен Левски може да успее. Акциите са ключов момент клубът да бъде спасен от фалит. Ако един ден ми се даде шанс да управлявам държавата, ще направя всичко възможно Левски и ЦСКА да бъдат най-силните отбори. Това е социален феномен. Не съм го крил никога, че съм бил в агитката на ЦСКА.

Роден съм в седми месец, не е завършена работата! Има приказката, че котетата проглеждат на деветия ден, а аз "прогледнах" на 25-ата година. Като малък бях от ЦСКА. Красимир Безински беше идол в моето съзнание. От 1998 година съм треньор на Левски и с работата си съм постигнал много успехи. През всички тези години, Левски ме е направил това, което съм. Аз съм влюбен и сега в клуба. Но за разлика от другите хора, аз съм добил своята популярност на базата на това, което имам като работа в Левски.

Клубът е част от моя живот. Категоричен съм, че в нито един разговор г-н Божков не е поставял условия пред мен. Проведохме доста разговори. Вече имам надежда. Вътрешно знам, че това е правилния ход", каза Папазов в предаването на Крум Савов по телевизия "7/8".

"Когато се чухме, аз започнах с: "Г-н Божков", той ме прекъсна и каза "Тити , ние се познаваме". Ние се познаваме с него действително от 1992 година. Първото нещо, което му казах, държа да знаеш, че аз съм много директен и честен човек, ако не приятел, то поне съм добър познат на Цветомир Найденов (б.р. един от собствениците на Ефбет). Знаете, че между тях има война, меко казано, дали с тези думи го спечелих, ние проведохме много разговори, дали с това съм го спечелил, вече имам надеждата. Казах му, до девето коляно хората няма да забравят, че ти си затрил Левски. Той каза: Не, няма да го затрия и ще върна акциите. Още на 29 април той ми каза, че ще върне акциите", допълни Тити.

"Приходите на отборите от ТВ права и приходите от билети могат да стигнат до 40%, ако се спечели доверието на цялата "синя" общност. Феновете могат да изкарат парите на стадиона. Като покажат на бъдещия работодател своята любов. Не искам пари, искам масовост! Левски има потенциал от 750 000 до 1 млн човека. Защо ми вменявате какъв трябва да бъда!? Аз мисля, че 750 000 души са левскарите. Никой не вярваше, че Божков ще върне акциите.

От тези хиляди 10 процента са 75 000 и ако те повярват в кауза, начин на мислене, чувстват се на стадиона комфортно, от тях трябва да дойде 1/5, за да пълним стадиона всеки мач. В тази държава сме хора на отрицанието.

Оставете ме да бъда луд! Видях нещо, което няма да ме спре. Това са тези 45 дни. Хората се мобилизираха и събраха 1 750 000 лева. Гордея се! Виртуалните билети за Лудогорец, ако не са доказателство за любов. Тези 11 000 купили си билетите, трябва да ги направим 75 000 с прозрачно управление.

Фенът на Левски може да издържи 11 години да няма титли и купа. И още 11 може да издържи, ако управлението е правилно. Левски е идеология, а не комплексарщина. Никой не ме е викал утре нито в 8, нито в 9. Не се притеснявам, ако съм бил част от някаква схема, важно е Левски да бъде успешен. По времето на комунизма не е имало право на избор. Трябва да спрем да се обиждаме и да търсим начини как да станем градивни.

На 15 октомври, 2019 година казах, че е най-щастливият ден за българския футбол. Ситуацията ни дава шанс да тръгне Левски по правилния път. Искам да копираме хората от 1980-та година, които са управлявали Барселона. Имам характер. Нямам нужда от политическа воля.

Ако аз имам присъствие в управлението на Левски, категорично искам от държавата да построи "Герена". Държавата с това може да помогне и никой няма да се сърди. Никой не може да ме спре, ако хората последват моя пример. Парите се правят. Парите са вестници, стига да знаеш къде да се абонираш", каза още ексцентричният специалист.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови