Тити Папазов отива в Дубай да моли Васил Божков за акциите на Левски

OFFNews 04 май 2020 в 17:06 3466 1

Темата за собствеността на Левски отново стана актуална навръх рождения ден на клубната легенда Георги Аспарухов - Гунди. В момента мажоритарен собственик с 86 процента е дясната ръка на доскорошния финансов благодетел Васил Божков Георги Попов. И двамата са в Дубай, като срещу тях у нас има повдигнати множество обвинения - от данъчни нарушения до изнасилвания.

Докато акциите не сменят собственика си, Левски на практика е обречен да се издържа с дарения. Именно затова се търси някакъв начин те да бъдат прехвърлени, като една от идеите е притежател да стане треньорът на баскетболния Левски Лукойл Константин Папазов. Той вече заяви, че е готов да отиде до Дубай и да се моли за мажоритарния пакет акции на футболния клуб.

По-рано днес Тити присъства на среща за бъдещето на 26-кратния шампион на България. Не нея бяха още изпълнителният директор Павел Колев, председателят на НКП Степан Хиндлиян, лидерът на Сектор "Б" Любомир Костадинов – Младежа и Илия Христов от сдружение "Сини Сърца". След края на сбирката, нито един от тях не коментира какво е било обсъждано. Единствено Папазов говори по темата.

"Казах преди седмица на среща на представителите на феновете на Левски, че наистина съм готов да отида до Дубай, за да се срещна с г-н Божков и да го помоля да прехвърли акциите, ако няма да има възможност да издържа Левски. Той е много интелигентен човек, убеден съм, че не иска да фалира този клуб, на който и той е фен", каза Тити Папазов пред Спортал.

От думите му също така стана ясно, че феновете ще пишат писмо до Божков и се надяват да получат отговор как Божков и Попов ще процедират с акциите, тъй като именно те имат последната дума по този въпрос.

На няколко пъти в последния месец премиерът Бойко Борисов също изрази оптимизъм, че сагата с Левски ще приключи благоприятно. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови