Тодор Батков: Останах разочарован от вчерашните събития

OFFNews 14 май 2020 в 08:21 5452 0

Бившият собственик на Левски адв. Тодор Батков е останал разочарован от екшъна с акциите на клуба, на който стана свидетел България вчера.

"Очаквах господин Васил Божков да прехвърли акциите на Константин Папазов или да ги върне на дружеството, а то в срок до три години да се освободи от тях, както предвижда Търговския закон", каза Батков. Според него Тити е нямало да злоупотреби с акциите и припомни случай от 2015 година.

"Тити е чист човек, обича Левски. През 2015 година, когато имах проблеми с финансирането, той дойде при мен и ми донесе 100 000 евро. Изтеглил влог на семейството без знанието на жена си. Взех ги за Левски и му ги връщах допреди две години", припомни Батков.

Според него казусът с акциите е много сложен и в момента на практика те са ничии, след като бяха джиросани на премиера Бойко Борисов, който отказа да ги получи.

"С Левски никой няма право да постъпва така. Очевидно не може да продължава схемата и системата на благодетеля, на чичко-паричко и т.н. Нормално е феновете да се включат, нормално е да се води маркетинг и съответно - да не се харчи безогледно", коментира Батков в предаването "Тази сутрин" по bTV.

По думите му е започната процедурата по прехвърлянето на акциите и в момента те са по-скоро ничии. Батков смята, че акциите могат във всеки един момент да се върнат към Васил Божков.

"Тези акции могат на всеки да се джиросат, но тези акции в момента са блокирани - те не могат да участват в общо събрание, не могат да формират мнозинство, не могат да гласуват", коментира още бившият собственик на клуба, който сподели, че за 11 години начело на Левски е похарчил 45-46 милиона лева лични пари, но не съжалява за нищо.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови