Три отбора от Балканите влязоха в Шампионската лига

OFFNews 28 август 2019 в 08:23 2002 0

Три балкански отбора влязоха в групите на Шампионската лига през новия сезон. Това са Цървена звезда (Сърбия), Динамо Загреб (Хърватия) и Олимпиакос (Гърция), които надделяха над съперниците си в плейофите.

Звезда отстрани швейцарския Йънг Бойс след две равенства - 2:2 в Берн и 1:1 пред 55 000 зрители в Белград и по правилото за повече голове на чужд терен влетя в Лигата на богатите.

Динамо Загреб спечели у дома с 2:0 преди седмица и равенството 1:1 в Норвегия срещу Розенборг също му стигна да се класира напред. Най-убедителен беше Олимпиакос, който победи в Пирея с 4:0 русния Краснодар, а в реванша снощи спечели с 2:1 и отново ще играе в ШЛ.

Днес ще станат ясно и останалите три отбора, които влизат в групите през квалификациите.

Най-сериозен интерес предизвиква сблъсъкът между Аякс и АПОЕЛ (Никозия). Първата среща не излъчи победител и завърши при резултат 0:0. Така всичко ще се реши тази вечер на “Амстердам Арена”. Домакините ще търсят задължителен успех, докато гостите ще са доволни и на голово равенство.

В същото време Славия (Прага) взе минимално предимство от 1:0 в гостуването си на ЧФР Клуж. Чехите са фаворит за продължаване напред, но и румънският шампион не бива да бъде отписван, защото всякаква победа го устройва довечера.

Същата е ситуацията и в последната среща между Брюж и ЛАСК (Линц). Белгийците спечелиха с 1:0 първия мач в Австрия и са по-близо до групите, но сблъсъкът по никакъв начин не изглежда решен и всичко може да се случи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови