Васил Божков пита феновете кой да стане собственик на Левски

OFFNews 20 май 2020 в 07:53 10453 0

Васил Божков директно попита феновете кой да стане новият собственик на мажоритарния пакет акции на Левски. Бизнесменът, който е в Дубай, след като прокуратурата му повдигна 11 обвинения, създаде анкета във Фейсбук със следната анотация и въпрос:

"Когато един премиер се страхува или не може да се подпише, идва време за избори. Съгласни ли сте новият собственик на акциите на ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI да бъде определен чрез електронно гласуване?", пита Божков, който джироса през миналата седмица акциите на клуба на премиера Бойко Борисов чрез доверения си човек Георги Попов, който е фактически приносител на ценните книжа. 

Така той изпълни заканата си да върне акциите там, откъдето ги е взел. Борисов отказа да ги получи, като определи станалото като провокация, а Божков и Попов бяха наречени "негодници".

Сагата с акциите на Левски идва на фона на тежка финансова криза в клуба след блокирането на бизнеса на Васил Божков. 26-кратните шампиони оцеляваха благодарение на дарения от феновете, продажба на клубни артикули и иновативни инициативи. Бивши собственици също се включиха с дарения, а вчера левскарската общност беше раздвоена след новината, че депутатът от ДПС Делян Пеевски е дарил 500 000 лева чрез фирмата си "Интръст" ЕАД.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови