Японски гимнастички черпят опит от нашите грации (снимки)

OFFNews 17 юни 2017 в 15:40 4402 0

Българските състезателки по художествена гимнастика вече тренират усилено и неуморно на японска земя.

Както е известно, ансамбълът и момичетата от индивидуалното направление са на лагер в град Мураяма, който бе договорен от председателя на федерацията Илиана Раева.

Още преди няколко месеца тя договори ежегодна подготовка на нашите национални отбори до 2020 година, когато е Олимпиадата в Токио. На последните две тренировки нашите момичета започнаха дори да преподават на местни момичета.

Първо родните грации бяха посетени от момичета от Средното училище "Татеока", които също се занимават с художествена гимнастика, написаха в официалната страница на федерацията по художествена гимнастика във Фейсбук.

Ето какво пише в съобщението:

"Нашите момичета започнаха усилена подготовка и постепенно вече се аклиматизират. Всички от екипа работят много сериозно, а домакините са впечатлени от таланта и труда на нашите националки и техните треньори.

Отново е отразено обстойно нашето гостуване в местните вестници и телевизии. Днес лично в залата дойде да поздрави българската делегация и собственикът на SASAKI - г-н Джуничи Такей, който също беше впечатлен от тренировките на българките".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews