Линой Ашрам: Знам какви са реакциите в Русия, но не ме интересува

OFFNews 10 август 2021 в 15:14 6278 1

Снимка sports.ru

Израелската гимнастичка Линой Ашрам коментира победата си в индивидиуалната надпревара по художествена гимнастика на олимпийските игри в Токио 2020.

Ашрам спечели срещу считаните за фаворитки рускини Дина и Арина Аверини, които завършиха съответно втора и четвърта. В отборната надпревара спечели българския ансамбъл, което остави Русия без трофей в художествената гимнастика за първи път от Атланта 1996 насам.

“Но предишни състезания от време на време съм ги побеждавала и разбирах, че представлявам заплаха за тях. Чувствах, че сме на едно ниво. В течение съм с всичко, което става в Русия сега, но това няма отношение към мен и не ме интересува. Направих каквото трябваше да направя - донесох резултат за своята страна и единствено това ме интересува”, коментира Ашрам. Тя ще получи около 1 милион шекела, което е повече от 300 хиляди долара, за спечелената титла в Токио.

В същото време президентът на руската федерация Ирина Винер продължава с отрицателните си коментари за съдийството и стига до крайности като предсказания за края на художествената гимнастика като спорт.

“Момичетата са обезкуражени. Дина плаче, не толкова заради среброто, а защото това е несправедливо. Конкурентката й (б.р. Ашрам) допусна груба грешка и плака след изпълнението, защото очакваше да остане и без медал, а стана шампионка. Обидно и неприятно е за всички - от сестрите Аверини, до феновете и масажиста на отбора. Просто зашлевиха чрез художествената гимнастика в последния ден на олимпиадата целия наш руски спорт”, каза Винер.

Бившият фигурист Иля Авербух приема по-спокойно нещата, макар също да говори за несправедливост.

“Просто в момента тече реформа в съдийството. Тази реформа трябва да намери баланс между сложността на съчетанията и красотата на изпълненията, заради която обичаме художествената гимнастика. Реформите едва сега започват и ще има сътресения.

В субективни спортове като нашите - фигурно пързаляне, художествена гимнастика, синхронно плуване - винаги ще се поставя въпроса за съдийските оценки, защото се поставят от хора, а не от компютър. Затова и ги обичаме. Във фигурното пързаляне реформата вече е напреднала и не очаквам в Пекин да има несправеддливости”, каза Авербух.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2602

1

Г-н Колев

11.08 2021 в 13:12

Мръсна предателка!!! Само за страната си мисли! А Русия?! А?! А Русия, с това унизително и оскърбително второ място, тя какво да прави? На Русия се падат всички първи места и титли по дефолт. Който не го разбира е русофоб! Толкова.
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков