Асен Василев обясни несъответствието във фискалния резерв

OFFNews 09 април 2024 в 20:58 4975 2

Асен Василев

Снимка БГНЕС/Ралица Белчева

Асен Василев

"Продължаваме промяната" отвърна на обвинението от заклелата се днес служебна финансова министърка Людмила Петкова, която обяви, че фискалният резерв на държавата е с почти 3 млрд. лв. по-малко от обявения от доскорошния финансов министър Асен Василев. 

"Трудно ми е да повярвам, че г-жа Петкова, която също получава ежедневните справки от дирекция "Държавно съкровище", не знае тези факти. Надявам се, че няма да пробват да ни сервират втора серия от "държавата фалира" и "ще умрем от студ", заяви съпредседателят на ПП Асен Василев.

Резерв в края на март 9.9 милиарда лв. Големи плащания направени в началото на април: 1.6 милиарда към БЕХ за дълга на Топлофикация и 1.5 милиарда за изплащане на пенсиите през април. Очакваните данъчни приходи през април са 3.9 милиарда лв. и пристигат на 14-ти (ДДС) и след 25-ти (Данък върху доходите на физическите лица и осигуровки). Заради тази цикличност резервът се мери винаги към края на месеца. Така че, в края на април се очаква той да е пак над 9 милиарда лв, пишат от пресцентъра на "Продължаваме промяната". 



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2159

2

Kilca

10.04 2024 в 08:26

Е те я мерят, когато им е угодно за да маскарят. Лошото е, че голямата част от народа е прост и кълве пропагандата.

345

1

Джендо Джедев

09.04 2024 в 22:48

Абе да, ама като каже някой, че сестра ти е курв@, иди после обяснявай, че нямаш сестра... Точно така работят л@йнометите като тая клета леличка Людмила. Гаранция, че по-несложните хорица (каквато е ОГРОМНАТА част от българския народец) вече се вайкат как тоя окрал хазната на изпроводяк...
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки