ДКЕВР обеща по-ниски цени на тока от 1 януари

OFFNews 20 декември 2013 в 15:11 3489 0

Боян Боев

Снимка БГНЕС, архив

Боян Боев

Намаление на цената на тока от 1 януари обеща новият шеф на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Боян Боев на пресконференция днес.

Нощната тарифа за бита ще се намали с десет на сто, а дневната – с един процент. За малкия бизнес също ще има намаление на цената на тока, като при него дневната тарифа ще спадне с процент и половина.

“Намерихме предпоставки от една страна за стимулиране на нощното потребление на енергия, както и да създадем по-благоприятни условия за работа на бизнеса”, каза Боев.

Комисията е взела решение за промяна на тарифната структура, като се намалява нощната тарифа с десет на сто и с около процент и половина дневната тарифа за дребния бизнес. По този начин се дава възможност на фирмите да увеличат производството си при по-ниска цена на електрическата енергия.

“Тава намаление създава условия на малкия бизнес от една страна според нас да запази и разшири позициите си на пазара, като по този начин смятаме, че може да стимулира запазването на работните места и надяваме се да има възможност да се разкрият нови”, каза още Боев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews