Дончев: Безотговорно е да оставим държавата без бюджет

OFFNews 15 ноември 2016 в 11:51 9550 2

Съвършено безотговорно е в такава ситуация държавата да се остави без бюджет. Ние ще се борим да има такъв, заяви пред БНТ вицепремиерът Томислав Дончев.

Според него всички в ГЕРБ ще направят всичко възможно бюджетът на страната да бъде приет възможно най-скоро.

По повод позицията на Патриотичния фронт, който обяви, че няма да подкрепи бюджета за 2017 г., тъй като в него не е предвидено увеличение на минималните пенсии, Дончев заяви:

"За да мине в парламента някое от предложенията на партньорите ни, те се нуждаят от нашите гласове, но не всеки път това се случва. Стабилността е икономически капитал, който трябва да постигнем", каза още Дончев.

Вицепреремиерът коментира и резултата от референдума.

"Без значение на кого му харесва, на кого не му харесва при този резултат от референдума няма значение дали е валиден, или не. Разликата е толкова малка, че не може да се коментира. Изборните правила трябва да се променят и добре това да се случи максимално рано", каза той.

Дончев обясни и причините за загубата на ГЕРБ на президентските избори.

"Няма как да коментираме, че сме сбъркали само в изборите. Един резултат от изборите не е резултат само от качествата на кандидатурата и от проведената кампания. Малко или много, може би съдим сурово себе си, това е резултат от начина, по който сме се държали през последните две години", заяви вицепремиерът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20699

2

Новак

15.11 2016 в 12:19

Това е разумният глас от ГЕРБ. Ако те успеят да вземат властта в партията много неща ще се нормализират. Но трябва да се преборят с егото на Боко. А то е много голямо и силно. То всъщност Боко няма друго - едното его.
Но надежда има.
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков