Гърция нареди на производители и търговци да свалят цените за Великден

OFFNews 21 април 2024 в 10:57 4738 3

Великден

Снимка Pexels

Наближава Великден.

От утре в Гърция свалят цените на великденски стоки. Намаленията засягат детските играчки и облекла, както и козунаците, съобщи БНР.

Министерството на развитието постигна споразумение с производители и търговци на великденски стоки за намаление на цените. Акцентът е върху подаръците за децата, включени с "кошницата на кръстника". Детски играчки, училищни пособия, детски дрехи и великденски сладкиши ще се продават на намалени цени, за да получат децата традиционните подаръци от кръстника.

От утре влиза в сила също намалението на хранителните стоки за великденската трапеза. Министърът на развитието Скрекас заяви, че при тази регулация на цената агнешкото месо може да поевтинее до 10 евро за килограм, а в момента е на цена до 15 евро.

Търговците на рибни деликатеси, които са изключително търсени в периода на постите, увеличиха значително цените. От съюза на потребителите съобщават, че изключително скъпи са плодове и зеленчуци.

В същото време финансови екипи проверяват търговските магазини за качество и цени на стоките. За седмица няколко търговски вериги са глобени с 1,5 милиона евро за фиктивни намаления и много високи цени на стоки от първа необходимост, съобщи министър Скрекас.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

3

dolivo

21.04 2024 в 12:49

ден година храни

ако няма картел и има производство, може и да се качат, като се застои, падат

ако потребителя накаже животновъда или търговеца с портфейла си, ще намали ли мислите цената, ако знае, че в края на годината ще си компенсира загубите бръквайки ни в джоба през субсидиите?

дрън дрън

Гласувай пак за тея със сланинката

12073

2

Панелен земеделец

21.04 2024 в 11:44

Ама как ги правят тия работи? Нали уж капитализъм, пазарно стопанство - разни лакърдии, дето нашите от Сдружението на милионерите-работодатели все ни опяват...
Един ни плашеше, да не сме станели като Гърция. Да станем, предпочитам.

-1650

1

ob1

21.04 2024 в 11:07

Не е зле.. Вчера купувах агнешко бутче за 24лв/кг, а в Гърция трябва да стане 20лв/кг. Ма при нас е по-скъпо, защото ______insert_random_subsidized_bg_farmer_bullshit_here______
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки