Онлайн платформа ''Преоткрий България'' ще насърчава вътрешния туризъм

OFFNews 21 май 2020 в 11:58 4351 0

Българите ще могат да резервират хотели и ресторанти чрез онлайн платформата "Преоткрий България" през новия тирустически сезон. Продуктът е резултат от сътрудничеството между бизнеса и държавата, а целта е да се насърчи малкият и среден бизнес у нас. Това съобщи министърът на икономиката Емил Караниколов. 

По думите на един от инициаторите на проекта Филип Анастасиу, ръководител на отдел Човешки ресурси в Метро България, платформата е онлайн резервационна система, в която всички хотели и ресторанти, с които си партнира компанията, ще могат да публикуват своите оферти за лятната ваканция, нощувки и резервации за ресторанти. Тя ще стартира в началото на юни при старта на туристическия сезон.

Платформата "Преоткрий България" е безплатна, което гарантира най-добрата възможна оферта, тъй като няма да има комисионна за участие. Всички регистрирани фирми в нея се ангажират да спазват мерките за безопасност и хигиена, каза представителят на Метро.

Идеята е да се насърчи вътрешния туризъм и да се даде възможност на българите да преоткрият родните дестинации, каза Анастасиу.

Стремежът е да направим сигурен продукт не само за българи, а в бъдеще и за чужденци, каза Георги Гърневски, ръководител сектор „Закупуване на храни“ в Метро България. По думите му пакетът услуги ще гарантира, че резервирайки ваканция, нощувка или вечеря, клиентите изибират да отидат на сигурно място, със спазване на всички мерки за безопасност. Той уточни, че има протокол за чистота и здраве, в който са взети предвид препоръките на СЗО и водещите практики в страни с развит туризъм.

Друга цел на проекта е да се върнат българското меню и българските храни в ресторантите. Това е задължително условие за хотелите и ресторантите, които се включват в платформата. Продуктите ще се доставят както от утвърдени производители, така и от малки стопанства.

Финансовата стабилност на проекта е гарантирана от участието на широка група български и международни компании, които ще инвестират в него, за да се гарантира устойчивост на продукта. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews