Проблемът с пазарите в София е политиката на общината към фермерите, а не администрацията

OFFNews 17 септември 2020 в 18:40 2681 0

Столична община трябва да промени политиката си към земеделските производители, които искат да се представят на пазарите в София.

Това заяви Николай Генов, председател на УС на „Хранкооп София“. Според него най-важното нещо не е да се обединяват администрациите и самите пазари. Общината трябва да подкрепя фермерите и да ги привлича с бърз достъп, без търгове и конкурси, подчерта той. По думите му и в момента администрациите на столичните пазари са изключително заети. Подходът да се гледа само административно отново е грешен, каза Генов.

Същото мнение изрази още Стоилко Апостолов, председател на Фондация за биологично земеделие „Биоселена“. „Не трябва да има дебат за управлението на пазарите, а за тяхната политика към фермерите. Въобще не е важно дали мениджърите ще са един или петима. В момента липсва ролята на земеделците на самите пазари и трябва да се промени концепцията на общината“, каза Апостолов.

Според него в момента пазарите със сегашната си структура са по-близо до търговците и производителите. Самите администрации са разположени в близост до тях. В противен случай ако централната администрация е разположена на едно място, тогава ще се утежни положението за хората да обикалят града.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков