Антон Хекимян: До края на 2024 г. ще изградим първата детска поликлиника в София

OFFNews 17 октомври 2023 в 21:57 804 2

Антон Хекимян

Снимка БГНЕС

Антон Хекимян

„Обновяване на общинските поликлиники (ДКЦ-та) както с подобряване на базата, така и закупуване на техника е един от приоритетите, по които ще работя. За мен много важна цел е изграждането на първата в София детска поликлиника, която ще бъде в район ,,Възраждане“. До края на 2024 г. този проект може да бъде реализиран. Сигурен съм, че създаването й ще задвижи процеса и по изграждането на Националната детска болница". Това каза кандидатът за кмет на София от ГЕРБ/СДС Антон Хекимян в интервю за радио "Фокус".

„Сред основните ми приоритети за София е тя да е по-чист, по-сигурен, по-подреден град, което означава спазването на стандарти за градска среда - от това как изглежда един тротоар, до изграждането на всеки голям инфраструктурен проект“, посочи Хекимян. По думите му разговорът за София освен експертен, трябва да е и политически. "Когато става въпрос за експертност, бих засегнал и друга тема, и тя е наистина чисто политическа, защото през последните години, особено по време на управлението на правителството на "Промяната“, знаем и ние като журналисти, че бяха спрени много пари за София. 200 милиона бяха отрязани от Плана за възстановяване и устойчивост точно за канализация в северните райони на София. И по този начин гражданите на София бяха наказани", каза Хекимян. Той отбеляза, че в момента се довършват 100 км канализация, а 75 км. са готови като проекти.

Кандидатът за кмет на София от ГЕРБ/СДС разясни и визията си за по-чист град и решаването на транспортните проблеми в столицата. "За да свалим хората от колите, ние трябва да променим разбирането, че с автомобил стигаш по-бързо. Гражданите трябва да бъдат убедени, че използвайки градския транспорт и метрото ще могат да стигнат по-бързо", заяви Хекимян и добави, че това ще се усеща и икономически, защото цената е 1 лев за използване на цялата мрежа на дневна база при закупуването на годишна карта. "Това може да е работеща алтернатива, но трябва да се подобрят връзките на градския транспорт – нещо, за което аз лично искам да работя, защото това означава, че хората ще знаят, качвайки се на автобуса, че ще стигнат много по-бързо. За да използваме приоритетно градския транспорт, трябва да развиваме линиите. Планираме да създадем нови довеждащи линии, защото в голям голяма част от кварталите има такива – това от дома си, от блока си да стигнеш до спирката на метрото. И разбира се, големият инфраструктурен проект, който промени лицето на София през последните години, е метрото, и той не трябва да спира", коментира Антон Хекимян.

По думите му е важно и завършването на ринговете на София. Околовръстният път и изграждането на бул. "Тодор Каблешков“ и "Филип Кутев“, които ще свържат бул. „България“ и „Симеоновско шосе“. "Завършвайки тези рингове, пътят от "Младост“ до "Люлин“ няма да мине непременно през Цариградско шосе, трафикът ще бъде пренасочен извън центъра", обясни Хекимян.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

2

случайно прочетох

18.10 2023 в 11:59

Личи си, че Антончо не е гледал деца.
Няма да се очудя, ако предложи и поликлиника за възрастни и детски Пирогов...

Като журналист, не биеше на очи колко е задръстен и тесногръд.Само колко е смотан. Сега с герберастията направо блесна :–)))

1005

1

ПР

18.10 2023 в 08:56

Антончо,аз,уви,живях съзнателно и в"онзи"строй.Там и тогава,вечно имаше едно"ЩЕ"."Ще направим,ще построим живота нов,ще бъде,ще стане...."-изобщо,"щета"да щеш.Тя и Фандъкова тъй,в 4 мандата-щекаше,пък после съвсем забравяше,какво е щекала.Ама да ти обясня,Тончо,щото си заралия,а аз кореняк софиянец.В посока самоковска,шопите употребяват друго "ще".В смисъл,с подигравка,недоверие и в смисъл,че нещо няма да се случи.Както,в София,не се случиха"щетата",на предшественичката ти-ни детски градини,ни зелени площи,ни чистота на въздуха,ни липса на задръствания,ни спиране на презастрояването.....нищо,зиро.
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков