Божанков интерпретира Бай Ганьо: Гласувайте, за да не ни управляват маскарите (видео)

Ивайло Мирчев сигнализира за проблеми с машинния вот заради неподходяща термохартия

OFFNews 05 ноември 2023 в 12:00 2231 1

Явор Божанков

Снимка БГНЕС/Стефан Василев

Явор Божанков

Депутатите от "Продължаваме промяната - Демократична България" Ивайло Мирчев и Явор Божанков призоваха избирателите да гласуват. Мирчев сигнализира за проблеми с машинния вот, а Божанков интерпретира романа на Алеко Константинов "Бай Ганьо" във връзка с местните избори.

В социалните мрежи Ивайло Мирчев съобщи, че пристигат сигнали за блокирани машини в цялата страна заради неподходящите рокли термохартия, които Централната избирателна комисия (ЦИК) използва. Въпреки това Мирчев призовава избирателите да гласуват с машини.

Снимка: Фейсбук/Ивайло Мирчев

Проблемите с машинния вот започнаха от рано сутринта. В страната има разположени общо 5898 машини за гласуване. ЦИК съобщи за дефектни принтери, софтуерни проблеми и грешно разпечатани разписки.

Междувременно неговият съпартиец Явор Божанков качи видео в социалните мрежи, в което също призова за масово гласуване, "за да не ни управляват маскарите". Във видеото Божанков изтъква, че авторът на прословутия роман "Бай Ганьо" Алеко Константинов всъщност е искал да каже, че не всички са маскари и че този цитат принадлежи на "антигероя" Бай Ганьо. Ето какво каза Божанков:

"И едните и другите са маскари - това е логиката на негласуващия. Така искат макарите да мислим: че всички са като тях. Смята се, че Алеко Константинов го е казал, а истината е, че това са думи на антигероя на Алеко Константинов - Бай Ганьо. Това, което Константинов иска да ни каже е, че не всички са маскари! Излизайте и гласувайте, за да не ни управляват маскарите!"

Бившият министър на електронното управление Божидар Божанов коментира, че заради грешната термохартия има риск от блокиране на принтерите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки