БСП използва присъдата на Златанов за удар по Томислав Дончев

OFFNews 03 април 2014 в 12:49 10386 12

Кирил Добрев

Снимка БГНЕС

На специално нарочен брифинг в парламента "Коалиция за България" благодари на прокуратурата, че си е свършила работата и е излязла с ефективна присъда от 3,5 години за бившия шеф на КПУКИ Филип Златанов.

Според червения депутат Кирил Добрев, който оглавяваше временната комисия в парламента, която разгледа тефтерчето на Златанов , тази присъда е за цялото управление на ГЕРБ.

"3,5 години това беше стил и начин, по който функционираше държавата. Тук не мога да не кажа и за унищожителния доклад на ЕК, в която сериозен абзац бе отделен именно на конфликта на интереси", каза Добрев.

Той заяви, че щом Златанов е бил осъден, значи писаното в тефтерчето му е истина и цитира редове, свързани с водача на листата на ГЕРБ Томислав Дончев: "Томислав Дончев: Жулиета Хубенова да се решава бързо и безболезнено. Обаждане в четвъртък, 19, от Томислав Дончев. И. Ф.?"

"Има ли моралното право Томислав Дончев да води евролистата на партия ГЕРБ? Щом неговият ортак е осъден ефективно за това, че е правил такива работи, а той е елемент от политическия натиск", каза Добрев.

Попитан дали умишлено използва присъдата на Златанов за предизборна агитация, Добрев отговори, че всичко е политика.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews