ГЕРБ с духов оркестър на избори в хасковско селце, Румен Петков искал да ходи с гъдулка

OFFNews 04 октомври 2016 в 16:03 4611 1

В хасковското село Тракиец този уикенд, на 2 октомври, се проведоха частични местни избори и като че ли те са първата репетиция на партиите за идващите избори. Селото се нагледало на Икономическа полиция, духов оркестър и патрули в борба за сто гласа.

В селото гласоподавателите са 616 човека, 60% от гласоподавателите са с постоянен адрес, а останалите с временен. Новоизбраният кмет на селото Красимир Бойчев коментира по време на пресконференция на АБВ, че досега не е имало такъв натиск в селото. 

По думите му хората, които са с настоящ адрес, са си подали заявления за гласуване и са вписани в списъка. След, което кандидат-кметицата от ГЕРБ е подала жалба в полицията в Хасково и след 3-4 дни започнали да идват патрулите и да посещават домовете на хората, които са регистрирани с настоящ адрес.

Бойчев коментира, че без призовки „Икономическа полиция” е ходела в дадено семейство и по думите му е задавала въпроси дали и за кого ще гласуват, ходели дори на работните места на хората, привиквали ги.

Красимир Бойчев коментира, че след проверката на полицията е алармирал главния прокурор и главния секретар на МВР. "Това нещо е с цел сплашване на тези хора, за да не гласуват за мен. Парадоксът е следният, от 180 човека, които са подали заявление, само 80 или 90 са разпитани", каза той и обясни, че те са предполагали, че тези хора ще гласуват за него и затова са ги разпитвали.

Новият кмет на Тракиец обясни още, че в деня на изборите цивилна кола с тъмни стъкла от Криминална полиция е шофирала по улиците. Освен това имало и две патрулки - едната е проверявала кой е влизал в селото, а втората е била вътре.

Красимир Бойчев каза още, че хора от Тракиец са привиквани и заплашвани от кмета на Община Хасково, че ако гласуват за него, няма да са на работа след 2 октомври.

Заместник-председателят на АБВ Румен Петков коментира изборите в селото: "Питам премиера - това недоразумение областният управител на Хасково ще го държи ли?". Петков коментира присъствието на областния управител на Хасково, кметът на общината, общински съветници и народен представител, придружени с духов оркестър пред секциите по време на вота в селото.

Оркестърът, по думите на Петков, трябвало да свири при евентуална победа на ГЕРБ. „В Хасково е някаква болна амбиция да клекнат там барабар с оркестъра, подчертавам – областният управител и кметът на Общината с трепетно очакване“, посочи Румен Петков и обясни, че не е бил в България, иначе е щял да си вземе гъдулката да посвири и той там.

„Нали си представяте каква жалка картина е главата на държавната администрация в Хасково да клечи с оркестъра. Не знам човекът може да е тромпетист по душа. Този жалък тип трябва да бъде уволнен днес и веднага“, каза Румен Петков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков