Синя София предлага столицата да се превърне в туристически център на Балканите

OFFNews 13 октомври 2023 в 09:19 1493 1

Синя София

Снимка Екип на Синя София

На среща с представители на ресторантьорския и хотелиерския бизнес в София кандидатът за кмет на „Синя София“ проф. Вили Лилков представи програмата на коалицията за развитие на туризмa в столицата.

Амбицията на Синя София е да превърне града ни в модерен център за развитие на културен, спортен, фестивален, СПА и балнеоложки туризъм, за което тя има всички природни и исторически дадености.

Проф. Лилков и присъстващите кандидатите за общински съветници на Синя София подчертаха, че това ще даде тласък в развитието и на хотелиерския и ресторантьорския бизнес и ще открие много нови работни места.

Домакините Полина Карастоянова, Емил Коларов, Мартин Захариев, Ричард Алибегов, Атанас Димитров и Мартин Михайлов формулираха проблемите на бранша и подчертаха водещата роля на общината и лидерската роля на кмета за неговото развитие. Направени бяха предложения за нова концепция за работата на Общинското предприятие по туризъм, публично частно партньорство, нов бранд за мощна реклама на София, създаване на мобилни апликации и информационни точки за туризма в София, развитие на фестивалния и конгресния туризъм, актуализация на туристическия данък, ресорна комисия по туризъм в СОС. Проф. Лилков предложи да бъде разписан Меморандум с организациите на хотелиерите и ресторантьорите за съвместна работа през следващия мандат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

135

1

Far Rider

13.10 2023 в 10:08

Посетете София, България и ще видите старата си кола с която се серазделели преди 15 години за 50 евро! Невероятна атракция! Цигани карат каруци по Околовръстното! Полицаи гонят неплатилите емигранти!
 
X

Какво трябва да знаем за коклюша