Валери Жаблянов във Враца: Висшата ценност за ''Левицата!'' е българската държава и българският народ

OFFNews 10 март 2023 в 13:05 1203 0

Кандидат-депутатите в листата на

Снимка Пресцентър ''Левицата!''

Кандидат-депутатите в листата на "Левицата!" във Враца

"Левицата!" представи кандидатите си в листата за предсрочните парламентарни избори във Враца, водена политолога Валери Жаблянов. "Левицата!" е нова по дух политическа сила, съставена от опитни политици. В листите на "Левицата!" има повече социалисти, отколкото в досегашната, представена в парламента, лява формация, отбеляза Жаблянов. Левицата в България съществува, защото тя, макар и зле представена в българския парламент, има мнозинство сред българския народ, добави той.

Валери Жаблянов подчерта, че "Левицата!" е изразител на основните цели на държавата и държавността – добруване на българските граждани, национална сигурност, социална справедливост, отстояване на мира в Европа и света, отстояване на България като пълноценен член и държава със собствено самочувствие и достойнство в Европейския съюз:

"Това са фундаменталните задачи, които ние си поставяме в работата си в следващия парламент. Убеден съм, че представителството на "Левицата!" в българското Народно събрание ще бъде представителството на истинската левица с историческите задачи, които й се полагат."

Жаблянов отбеляза, че в състава на листата на "Левицата!" във Враца влизат политици с доказана лява политическа биография"

"Опитът в случая е предимство, защото, от друга страна, видяхме хората без политически опит, доведени от другия край на света, произведени за политици за три месеца до къде доведоха България – до постоянна криза, до разкъсване на отношенията с традиционни, близки на България държави, до превръщане на българския парламент в такава институция, която гражданите не искат да виждат. А това е върховният орган на нашата република."

Висшата ценност за "Левицата!" е българската държава и българският народ. Затова нашата цел е да възстановим авторитета на Народното събрание и на държавността. Това ни задължава хилядолетната история на България, заяви Валери Жаблянов.

"Левицата!" – състав на листата във Враца:

1. Валери Жаблянов – политолог, преподавател
2. Славей Григоров - икономист, застраховател
3. Мариела Стоянова - магистър "Здравословно и диетично хранене", медицински специалист
4. Галя Георгиева - треньор по джудо и учител, общински съветник в ОбС Мездра
5. Георги Павлов - старши оператор в АЕЦ Козлодуй
6. Елеонора Колева - медицински специалист в МБАЛ Враца
7. Маргарита Иванова - магистър"Публична администрация"
8. Антоанета Иванова - предприемач

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки